péntek, 20 április 2018
  • Gyere vívni
  • a Törekvésbe
  • Vár a
  • Törekvés SE Vívószakosztály
  • Gyere hozzánk vívni!

    Minden érdeklődőt szeretettel várunk edzéseinken 8-tól 40 éves korig

A+ R A-

Paralimpiai sportcentrum

A Törekvés SE 1999-ben megalapította Vívó és Kerekesszékes Vívószakosztályát. Ekkor a szakosztálynak még csak néhány vívója volt, köztük Szekeres Pál többszörös paralimpiai bajnok és Pálfi Judit kétszeres paralimpiai ezüstérmes. Az integrált vívószakosztály eredményes működése, fejlődése (ma közel száz igazolt versenyzőnk van, köztük korosztályos bajnokok) hozta azt a gondolatot, hogy más paralimpiai sportágaknak is helyt adjon a Törekvés SE sporttelepén. E kezdeményezésünket az SE vezetésén kívül a GYISM a MÁV Rt. és az Északi Járműjavító Kft. is felkarolta.

Elkészítettük az elképzelt Paralimpiai központ komplex tervét. Pályáztunk a Sportminisztériumnál, sikerrel, s ezek után kezdtük meg a Nagyterem felújításával, akadály mentesítésével, a  Paralimpiai Központ kialakítását. Az Országban az első Paralimpiai Központot hoztuk létre, ahol több parasportág is űzhető. Kerekesszékes kosárlabda, ülőröplabda, asztalitenisz, és természetesen a kerekesszékes vívás. A paralimpiai központ ünnepélyes átadásán Bob Price, az Európai Paralimpiai Bizottság Elnöke is részt vett és beszédet mondott.

Több Paralimpiára is ebben a sport központban készültek fel vívóink, s hogy milyen sikerrel, azt az eredmények bizonyítják. A telepen lévő kis vívóterem is teljesen akadálymentes, így ott is űzhetők a parasportok. Több nagysikerű Világkupa versenyt is rendeztünk ebben a létesítményben, nagy sikerrel.

A központ feladata még a mozgássérült és hátrányos helyzetű gyerekek és felnőttek sportolási lehetőségeinek biztosítása a szabadidősportban is, az utánpótlás bázis kialakítása, erősítése, az egészséges életmód hirdetése. Fő célkitűzésünk, hogy minél több sportágban, minél több mozgássérült sportolónak adjon helyet a Törekvés SE Paralimpiai Központja.