péntek, 20 április 2018
  • Gyere vívni
  • a Törekvésbe
  • Vár a
  • Törekvés SE Vívószakosztály
  • Gyere hozzánk vívni!

    Minden érdeklődőt szeretettel várunk edzéseinken 8-tól 40 éves korig

A+ R A-

Létesítményeink története

1999-ben az Ifjúsági és Sportminisztérium, valamint a MÁV Rt. vezérigazgatója kinyilvánította azon szándékát, hogy a Törekvés SE Sporttelepén alakítsuk meg a Vívó- és Kerekesszékes Vívószakosztályt. A szavakat tett követte, és a Törekvéstől megkaptuk használatra az „öreg” tornatermet és elkezdtünk azon gondolkodni, hogyan is tudnánk széppé varázsolni, ezt a sok sporteseményt megélt tornatermet.

Az Ifjúsági és Sportminisztérium pályázatot írt ki, sportlétesítmények felújítására, korszerűsítésére, melyre mi is jelentkeztünk.Pályázatunkat kedvezően bíráltál el, így az ezen nyert összeget, valamint a MÁV Rt., az Északi-Járműjavító Kft., a Dunaferr Rt., és más szponzorok által nyújtott támogatás elegendő volt arra, hogy a felújítást elvégezzük. Termünk, a felújítás után egy korszerű, igényesen felszerelt vívóterem lett, ahol 5 pást került kialakításra. Ezen kívül kondicionáló terem, szauna és 5 öltöző tette teljessé a sportlétesítményt.

2003-ban még nagyobb építkezésbe kezdtünk, hogy kialakítsunk a Törekvésben egy Paralimpiai Sportközpontot. Támogatóink, e nemes cél elérésében a Gyermek Ifjúsági és Sportminisztérium, a MÁV Rt., valamint az Északi-Járműjavító Kft. voltak. A nagyterem felújítása után egy teljesen akadálymentes létesítményt vehettek birtokukba a sportolók, és a 10 vívópást valamint a kosárlabda palánkok mellett, minden feltétel adott ahhoz, hogy magas színvonalon fogadhassa a fogyatékos sportolókat is. A terem átadásán a sportminiszter, az esélyegyenlőségi miniszter és a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság elnöke, Bob Price is jelen volt, és teljes megelégedettségüknek adtak hangot a létesítményt illetően. 2003. őszén rendeztük meg a Paralimpiai Sportközpontban az első vívó világkupa versenyünket, a kerekesszékes sportolóknak.

2009-ben további fejlesztés történt a sporttelepen. Két salakos teniszpálya került felújításra és befedésre. A télen fűthető létesítmény egy felújított teniszházzal bővült, amelyben két öltöző is várja a sportolni vágyókat.

2015-ben a nagyterem egy modern sportolásra még jobb puha talajt kapott. Ezek kívül a a Ferencváros női labdarúgó csapata új füves pályát lelátóval, 3 műfüves pályát éjjeli világítással, egy futódombot, és új salakos futó pályát épített, légkondicionált öltözőkkel együtt.

Bízunk benne, hogy az egy évtizedes történetünk itt nem ér véget és továbbra is a sportolókat szolgálja majd a sporttelep.

Hajrá Törekvés!