hétfő, 19 március 2018
  • Gyere vívni
  • a Törekvésbe
  • Vár a
  • Törekvés SE Vívószakosztály
  • Gyere hozzánk vívni!

    Minden érdeklődőt szeretettel várunk edzéseinken 8-tól 40 éves korig

A+ R A-

Kadet Junior VB

Tashkent adott otthont a kadetek és a juniorok idei legrangosabb eseményének. A helyszín és a kiszolgálás a vívóvilágban soha nem látott színvonalú volt. Az idei Eb után reménykedve várhattuk a Vb-t, és tisztességesen helyt álltak vívóink.


Először a kadet lányok léptek pástra, a csoportban Pásztor Flóra 5/1-el, míg Tóth Janka 4/2-vel zárt. Ezután csak Jankának kellett vívni a 32közé jutásért ahol könnyedén győzött távol-keleti riválisa ellen. Ezután átköltöztek a lányok a nagy terembe a 4 színes pástra. Itt először Flóra győzött kivalló vívással orosz riválisa ellen, míg a terem másik végében Janka hatalmas idegőrlő csatában 14-re verte koreai ellenfelét. Ezután következhetett a legjobb 8 közé jutás, ami sajnos Flórának nem sikerült, nem várt vereséget szenvedett lengyel riválisától. Janka viszont fegyelmezetten(ahogy tavaly Kálmán Eszter ugyanez ellen a vívó ellen) győzte le kanadai ellenfelét és bejutott a legjobb 8 közé. Itt sajnos elfogyott ez ereje és kikapott amerikai riválisától, de így is fantasztikus a világbajnoki 7. helye Gátai Róbert tanítványának.
Két napra rá máris újra páston voltak a lányok a juniorok mezőnyében. Flóra 4/1-el zárt, Janka sajnos kiesett a csoportból. Ezután Flóra megverte a vietnámi kislányt de a 16 közé már nem tudott bekerülni, koreai ellenfele ezen a napon jobb volt.
Másnap Dósa Dani lépett pástra, sajnos már reggel érezni lehetett, hogy Dani talán a szezonja leggyengébb napját fogta ki. A csoportban 4/2-t csinált, majd a táblán döcögősen de megverte Hong-Kongi ellenfelét. Ezután azonban jött a francia mumus Roger és Danitól a szerencse is elpártolt. Nem sikerült megkoronáznia a páratlan junior évét, de jövőre még bizonyíthat ugyanebben a korosztályban.

A csapatversenyeken a junior lányok Flórával és Jankával jó vívással a tiszteletre méltó 6. helyet szerezték meg, míg a junior fiúk a 13. helyen végeztek a borzasztó FIE rendszer miatt.
Összességében egy rossz szó sem érheti a lányokat és Danit, fantasztikus évet zártak. Mostantól lehet készülni a felnőtt Világkupákra, az Európa Játékra, az előválogatókra, az érettségire és a jövő szezonra.
Minden versenyzőnek és edzőnek gratulálunk, valamint köszönjük a stáb(fegyvermester, gyúró, pszichológus, edzőpartnerek) minden tagjának a segítséget.