péntek, 20 április 2018
  • Gyere vívni
  • a Törekvésbe
  • Vár a
  • Törekvés SE Vívószakosztály
  • Gyere hozzánk vívni!

    Minden érdeklődőt szeretettel várunk edzéseinken 8-tól 40 éves korig

A+ R A-

U23-as Gátai Tamás és Alföldy László emlékverseny

Szakosztályunk története legnagyobb és legrangosabb versenyét rendezte, mely U23-as  körverseny egyben felnőtt válogató volt. Összesen 170 versenyző indult 20 országból, köztük Kolumbiából, Franciaországból,Izraelből, Olaszországból, Ukrajnából, Szlovákiából, Horvátországból, Írországból. A versenyt profin mindenféle nehézség nélkül meg tudtunk rendezni, ha az egyéniben nem is a csapatversenyen az eredményekkel is elégedettek lehettünk. Mégsem tudunk teljesen boldogan értékelniegy nem várt sérülés miatt...


Az uraknál 110 indulóból a győztes az Ukrán Pogrebnyak lett. Szakosztályunkból és a magyarok közül legelőrébb Dósa Dániel(edzői: Beliczay Sándor és Szirmai Benedek) végzett aki a 9. helyen zárt.
A hölgyeknél a 65 indulóból a győztes Mohamed Aida(UTE) lett. A döntőbe jutott és 6. helyen végzett Szalai Szonja(edzője:Mazza Lorenzo).
Másnap a csapatversenyen a férfi csapatunk(Dósa Dani, Mátyás Bálint,Frühauf Benji,Nagy Balázs), a lehető legnehezebb ágra került. Előszőr könnyedén nyertek a Budakalász ellen, majd következett a roppant erős ukrán csapat. Az utolsó három asszóig úgy tűnt az ukránok jutnak a 4 közé, ám előszőr Benji majd Bálint vívott nagyot és így Daninak is könnyebb volt odaállni a fejező asszóra mit meg is oldott. Ezután a kellemetlen fehérorosz csapat ellen is a maximumot kellett nyújtania a srácoknak amit meg is tettek és jutottak a döntőbe. A döntőben a BHSE csapata következett, a mérkőzésen végig vezetve lett aranyérmes csapatunk.
A hölgyeknél a Szalai Szonja,Pásztor Flóra,Hajas Nóra, Kalocsai Virág alkotta csapatunk már a verseny előtt biztos volt, hogy megnyerte a Magyar Kupa idei összesített csapatversenyét. A lányok könnyedén verték az FTC csapatát majd a döntőben az UTE következett.
A lányok végül ezüstérmet nyertek, de ami ennél sokkal nagyobb baj, hogy Pásztor Flóra térdszalagszakadást szenvedett, így lemarad élete utolsó junior Világbajnokságáról... jobbulást és mielőbbi felépülést kívánunk Neki.