péntek, 20 április 2018
  • Gyere vívni
  • a Törekvésbe
  • Vár a
  • Törekvés SE Vívószakosztály
  • Gyere hozzánk vívni!

    Minden érdeklődőt szeretettel várunk edzéseinken 8-tól 40 éves korig

A+ R A-

Kadet junior Eb Szocsi

Szakosztályunkat hét versenyző képviselte az oroszországi Szocsiban megrendezett kadet és junior Európa bajnokságon. Ahogy az sejthető volt kadetjeink az egyéni számokban nem tudtak maradandót alkotni, junior lányaink viszont megmutatták, hogy a nagy elvárásoknak is meg tudnak felelni.


A kadet hölgyeknél mindkét versenyzőnket Nekifor Erikát és Kalocsai Virágot is olasz versenyző búcsúztatta, így ők a 23. és 28. helyen zártak. A kadet uraknál Mihályi Andor és Tóth Gergely képviselte a Törekvést. Sajnos nekik sem úgy sikerült a verseny ahogy tervezték, Gergő az 52. Andor a 22. helyen végzett, a két fiúi jövőre bizonyíthat újra, hiszen mindketten maradnak a kadet korosztályban.

A csapatversenyeknél a hölgyeknek nem sikerült a bravúr a 7. helyen végeztek, az urak viszont nagy csatában legyőzték az esélyesebb német válogatottat és végeztek végül a bravúros 4. helyen.
A juniorok versenyében női tőrben reménykedtünk már az egyéni versenyszámban is a szép eredményben, amit végül Hajas Nóra szállított. Nóri magabiztosan zárta a csoportkört, majd a táblán előszőr a legerősebb lengyel vívót búcsúztatta. A 8 közé jutásért a junior világranglista 1. olasz Rossini következett, Nóri bravúros vívást bemutatva szinte végig kézben tartotta a mérkőzést és jutott első éves juniorként  a 8-as döntőbe. Ott a felnőtt mezőnyben is érmeket hozó német Ebert sajnos nem adott esélyt Nórinak, akitől így is fantasztikus a 7. hely.
Pásztor Flórának nem indult könnyen a nap végül a legjobb 16között búcsúzott, ugyanis a 8közé jutásért a házigazdák legjobbja az orosz Martyanova legyőzte őt.
Az uraknál Frühauf Benjamint az egyéni versenynapon egy nagyon makacs gyomorbetegség ledöntötte, de Benji akarását dicséret illeti, hisz így is vállalta a versenyt és legjobb magyarként a 29.helyen végzett.

A csapatversenyeken a hölgyek(Pásztor Flóra,Hajas Nóra,Kondricz Kata és Kókai Csilla), magabiztosan verték a 4 közé jutásért a román csapatot, majd vereséget szenvedtek a döntőbe jutásért az olasz csapat ellen. A lányok a bronzmérkőzésre nagyon odatették magukat a lengyelek ellen és csodálatos vívással bronzérmet nyertek!!!!
Az urak csapatversenyén a Frühauf Benji,Mészáros Tamás,Kiss Dani,Bellovicz Gábor alkotta csapatunkban Bejni megint kimagaslóan vívott, végül a 7. helyen zártak.
Mindenkinek gratulálunk és sok sikert április 7-9-ig a kadet junior Vb-re Veronában!!!