hétfő, 19 március 2018
  • Gyere vívni
  • a Törekvésbe
  • Vár a
  • Törekvés SE Vívószakosztály
  • Gyere hozzánk vívni!

    Minden érdeklődőt szeretettel várunk edzéseinken 8-tól 40 éves korig

A+ R A-

Egerből és Mödlingből is érmekkel térhettek haza sportolóink

Fantasztikus hétvégén vannak túl szakosztályunk kerekesszékes vívói, valamint Pásztor Flóra és a junior női tőr csapat. A kerekesszékeseknek Egerben, az épeknek Mödlingben rendeztek világkupát.


A hazai rendezésű kerekesszékes VK viadalon már az 1. nap ünnepelhettünk, ugyanis a férfi tőrözők „A” kategóriájában Osváth Richárd(edzője: Beliczay Sándor és Szirmai Benedek) egész nap magabiztosan verte minden ellenfelét és megérdemelten lett aranyérmes!!
Másnap a női tőrözők ugyanezen kategóriájában Krajnyák Zsuzsi(UTE) nyert, Hajmási Évi(edzője: Beliczay Sándor és Szirmai Benedek) döntőbe jutva az 5. helyen végezett.
És hogy a harmadik napra is maradjon minek örülnünk,  Osváth Ricsi(edzője: Erdei Péter) férfi kard „A” kategóriában visszavágott a riói paralimpiai döntőért, ugyanis legyőzte ukrán riválisát és nyerte a hétvégén a második aranyérmét.
A hölgyeknél a kardozóknál Hajmási Évi(edzője: Erdei Péter)fontos és nehéz asszókat nyerve jutott a döntőbe, ahol most még alulmaradt, de egyre stabilabb Évi teljesítménye kardban is. Ezüstérme előtt emeljük kalapunkat.

A junior női tőrözők utolsó Vk-ját Mödligben rendezték, a hazai válogatásba nem beszámító versenyen szakosztályunkból egyedül Pásztor Flóra(edzője: Beliczay Sándor) indult, aki az 5/1-es csoportkört követően egyre jobb vívást mutatva győzte le a junior világranglista 1-es Rossinit, majd az elődöntőben a felnőtt Vk érmes Martyanovát. A döntőben amerikai ellenfele pihentebb volt, ami nem csoda, hisz a magyar válogatott a múlt héten edzőtáborozott Tatán. Flóra ezüstérme hatalmas eredmény és örömteli, hogy „visszatalált” Flóra újra a dobogóra.
Másnap a csapatversenyen a magyar csapat Flórával és Hajas Nórival, valamint Kondricz Katával és Kókai Csillával először könnyedén nyert az osztrák csapat ellen. Ezután taktikus vívással a japán csapatot verték, a döntőbe jutásért a lengyelek elleni asszó gyerekjáték volt. A döntőben az olasz csapat ellen, nagyon kiélezett asszóban végül a magyar csapat aranyérmet nyert!!! A fantasztikus aranyérem mellet  legfontosabb, hogy így viszonylag könnyű ellenfelet fognak kapni a lányok március 10.-én Szocsiban az Eb-n. Reméljük a világranglista 3. csapatunk, benne két Törekvéses lánnyal, minél fényesebb éremmel térhetnek majd haza onnan is.
A versenyzőknek és edzőiknek gratulálunk!!!