hétfő, 19 március 2018
  • Gyere vívni
  • a Törekvésbe
  • Vár a
  • Törekvés SE Vívószakosztály
  • Gyere hozzánk vívni!

    Minden érdeklődőt szeretettel várunk edzéseinken 8-tól 40 éves korig

A+ R A-

Junior OB

Hétvégén rendezték a juniorok Országos Bajnokságát mely egyben a 2017/2018-as szezon utolsó hazai junior versenye volt, mely a Magyar Kupa sorozat zárását is jelentette ebben a korosztályban. Szakosztályunk versenyzői nem okoztak csalódást, mindhárom színű éremből gyűjtöttek.Szombaton az urak versenyében a győztes Szemes Gergő(FTC) lett. Ezüstérmet nyert a döntőig magabiztosan vívó Frühauf Benjamin(edzője: Gátai Róbert). A dobogó 3. fokára állhatott fel Korom Erik(edzője: Nagy József) valamint döntőbe jutott és az 5.helyen végzett Nagy Balázs(edzője: Szirmai Benedek).
A hölgyek versenyében Flóra és Nóri sajnos egymással vívtak a döntőbe jutásért, így nem volt esély a házidöntőre, kettejük asszójából most Nóri jött ki győztesen. A döntőben Kondricz Kata(BHSE) nyert, így ezüstéremnek örülhetett Hajas Nóra(edzője: Szirmai Benedek), bronzéremnek pedig Pásztor Flóra(edzője: Beliczay Sándor).

Másnap az urak csapatversenyében a Törekvés I.-es csapata(Frühauf Benjamin,Nagy Balázs,Korom Erik,Maior Mátyás) jó vívással jutott be a döntőbe, ahol sajnos 45-40-re alulmaradtak az UTE-val szemben, így az ezüstéremmel kellett beérniük. A Törekvés II.-es csapata(Kiss Bogdán,Beke Vince,Mihályi Andor,Tóth Gergely) az 5. helyen végzett.
A hölgyek csapatversenyében csapatunk(Pásztor Flóra,Hajas Nóra,Kalocsai Virág,Nekifor Erika) először könnyedén nyert az FTC 2. ellen majd szoros csatában verte a Honvéd csapatát és jutott a döntőbe. Ott az MTK csapata ellen az elejétől vezetve jól vívva lettek Magyar Bajnokok, megkoronázva ezzel a hétvégét.
Összesen ezen a hétvégén 1 arany,3 ezüst,2 bronzéremmel zártuk.
Mindenkinek gratulálunk!!