péntek, 20 április 2018
  • Gyere vívni
  • a Törekvésbe
  • Vár a
  • Törekvés SE Vívószakosztály
  • Gyere hozzánk vívni!

    Minden érdeklődőt szeretettel várunk edzéseinken 8-tól 40 éves korig

A+ R A-

2017-es Magyar Integrált Országos Bajnokság

Hihetetlen hétvégét zárt szakosztályunk a három napos integrált Magyar Bajnokságon. Kerekesszékes vívóink az összes számban ahol indultak elhozták az aranyérmet,mellettük pedig az épek versenyében is a megszerezhető négy aranyéremből hármat a mi versenyzőink hoztak el.

A pénteki nap a selejtezőké volt, különösebb meglepetés nélkül.Szombaton a 32-es táblával folytatódott a verseny. Mellette a kerekesszékes vívóink is elkezdték. Az esti döntők előtt pedig a Magyar Vívás napja alkalmából köszöntötte és díjazta a szövetség a tavalyi világversenyeken érmes versenyzőket és edzőiket,köztük szakosztályunk számos versenyzőjét és edzőjét.

Férfi tőrben Mátyás Bálintnak sajnos sérülése miatt vissza kellett lépnie. Dósa Dani(edzői: Beliczay Sándor és Szirmai Benedek)viszont nagyon magabiztosan nyerte valamennyi asszóját a táblán és érvényesítve a papírformát lett Magyar Bajnok!!! Szintén nagyot vívva ismét bizonyította javuló formáját és lett 7. Frühauf Benjamin(edzője:Gátai Róbert).

A hölgyek versenyében Pásztor Flórának(edzője:Beliczay Sándor) a 8 közé jutásig nem volt nehezebb asszója. Ott viszont két klasszis következett. Először Mohamed Aida, majd Kreiss Fanni. Flóra mindkét asszóban hihetetlen koncentráltan és harcosan vívott így megérdemelten jutott a döntőbe, ahol a szintén klasszis Knapek Edina következett. Fantasztikusan izgalmas döntőben 15-14-re Flóra nyert amivel Ő is elmondhatja már magáról,hogy Felnőtt Magyar Bajnok!!

A kerekesszékesek tőr valamint kard versenyében aranyérmet nyert Osváth Richárd valamint Hajmási Éva(edzőik: Beliczay Sándor,Erdei Péter,Szirmai Benedek). Tőrben bronzérmet kardban ezüstérmet nyert Zsolnai Sándor(edzője:Erdei Péter), valamint kardban lett bronzérmes Madarász Dezső(edzője:Erdei Péter).
Ezután a csodálatos szombat után következett az épek csapatversenye vasárnap.

Férfi tőrcsapatunk(Dósa Dani,Frühauf Benjamin,Nagy Balázs,Maior Mátyás) Mátyás Bálint hiánya miatt reálisan az éremszerzésre volt esélyes. A fiúk igazi csapatként küzdöttek, az elődöntőben a későbbi győztes FTC-től ugyan kikaptak,de a bronzmeccsen magabiztosan nyertek és állhattak a dobogó 3. fokára. II-es csapatunk(Hajas Gergő, Kiss Bogdán,Korom Erik, Tóth Gergő) a 8. helyen zárt.

Női tőrcsapatunk(Szalai Szonja,Pásztor Flóra,Hajas Nóra,Nekifor Erika)
szintén egy sérült,a térdműtéten átesett Tóth Janka nélkül a dobogót célozta meg.A lányok először könnyedén nyertek az FTC ellen,majd jöhetett az elődöntő, az OB aranyra esélyes Honvéd ellen. A lányok nagyot küzdve, kiélezett csatában nyertek és jutottak a döntőbe.Ott az UTE következett, sokan legyintettek, hogy szép lesz nekünk az ezüst ám a lányok nem érték be ennyivel. Flóra és Nóri csodálatos vívásával az elejétől a végéig vezetve lett az 1kadettal-2juniorral-1felnőttel felálló csapatunk Magyar Bajnok!!!!

Hihetetlen eredményt produkáltak versenyzőink a hévégén! 7 aranyérem- 1 ezüstérem- 3 bronzérem.Gratulálunk a versenyzőknek és edzőiknek: Beliczay Sándornak,Erdei Péternek,Gátai Róbertnek,Mazza Lorenzonak és Szirmai Benedeknek!!