péntek, 20 április 2018
  • Gyere vívni
  • a Törekvésbe
  • Vár a
  • Törekvés SE Vívószakosztály
  • Gyere hozzánk vívni!

    Minden érdeklődőt szeretettel várunk edzéseinken 8-tól 40 éves korig

A+ R A-

Junior MK+gyermek és újonc tőr verseny

Hétvégén két helyszínen is érdekeltek voltunk. A junior lányoknak Magyar kupa fordulót rendeztek, mellettük a gyermek és újonc korosztályú versenyzőink egy másik helyszínen küzdöttek az érmekért.

Szombaton rendezték meg a Gerevich Sportcsarnokban a Junior Női tőrözők Magyar Kupájának 2. Fordulóját. A versenyt Pásztor Flóra(edzője: Beliczay Sándor) nyerte, miután a döntőben legyőzte a Hajas Nórit(edzője: Szirmai Benedek) legyőző Kondricz Katát. Flóra jó taktikával nyert. Nóri erős vezetésből vesztett és lett bronzérmes. Ma így sikerült. Nekifor Erika(edzője: Gátai Róbert) döntős helyezése dicséretes. Gratulálunk a sportolóknak és edzőiknek!
Közben az UTE vívótermében rendezte meg a Budapesti Vívó Szövetség a Gyermek fiú és női tőr versenyét . A női tőr versenyen a Törekvés színeiben 4 fő lépett pástra, akik közül a legjobban Galambos Nóra szerepelt, ki 12. helyezést ért el. További helyezéseink. Tóth Anna 13., Takács Noémi 15., míg Kollár Anna a 24. helyezést érte el a 33 fős mezőnyben. Mindenképpen dicséretes a két Anna szereplése és a mutatott vívása, mivel ők úgymond „felversenyeztek”.
A fiúk 36 indulója között 9 fő Törekvéses vívó nevezett a viadalra. Közülük hárman is bekerültek a döntőbe, Mazza Lorenzo tanítványai Budaházy Ambrus a 3. és Bálint Álmos a 6. helyezést ért el, míg Erdei Péter tanítványa Benyus András a 7. helyen végzett. Gratulálunk a felsoroltaknak! A további helyezéseink: Dobay Ádám 21., Vasvári Bence 23., Budaházy Bernát 24., Spitz Lóránt 28., Andai Balázs 29.,Illés Vajk 32. Ebben a korosztályban majd szép és értékes sikereket érhetnek fiataljaink. Külön köszönet és elismerés jár Szalai Szonja és Erdei Péter csapatvezetőknek.
Az újonc leány versenyen 38-an indultak. Először örülhettünk 5 döntős versenyzőnknek a szezonban. Kalocsai Luca(edzője: Beliczay Sándor) és Demeter Diána(edzője: Gátai Róbert) is nagyon szoros csatában maradtak alul a későbbi győztes Wolf Esztertől. Így Luca ezüst, Diána bronz, Csík Flóra(edzője: Gátai Róbert) 5., Szeder Anna 7. és Ékes Bori(edzőjük: Mazza Lorenzo) 8. helyezett lett.
A megrendezett versenyen a versenybírák nem mindig álltak feladatuk magaslatán, mentségükre mondva, hogy többüknek ez volt az első hivatalos versenybírói tevékenysége. Ami nagyon szomorú továbbá, hogy fiatal edző kollégák viselkedésükkel, szakmai tanácsaikkal, a zsűri befolyásolására irányuló tevékenységükkel folyamatosan zavarták a sportszerű versenyzést.
Hajrá Törekvés!