péntek, 20 április 2018
  • Gyere vívni
  • a Törekvésbe
  • Vár a
  • Törekvés SE Vívószakosztály
  • Gyere hozzánk vívni!

    Minden érdeklődőt szeretettel várunk edzéseinken 8-tól 40 éves korig

A+ R A-

Kerekesszékes VB Róma

Az elmúlt héten Rómban rendezték a kereksszékes vívók Vb-jét,ahol szakosztályunkat három versenyző képviselte, nem is akárhogyan!Már az első napon titkon reménykedtünk, hogy összejöhet az aranyérem. Az első nap Osváth Richárd(edzői: Beliczay Sándor és Szirmai Benedek) nyitotta a versenyt tőrben. Nehezen indult, Ricsin látszódott, hogy picit nyomasztja az esélyesség terhe, ám ahogy haladt a verseny annál jobb formába lendült riói ezüstérmesünk. Az elődöntői simán menetelt majd ott orosz ellenfele ellen komoly hátrányból felállva jutott a döntőbe. Ott a hazaiak versenyzője Betti ellen kiélezett mérkőzésen az olasz 14-12-re is elhúzott, ám Ricsi megint megmutatta mekkora küzdő és micsoda klasszis, fordított és Világbajnok lett!!!!
Másnap Hajmási Évi(edzői: Beliczay Sándor és Szirmai Benedek) szintén tőrben szállt harcba. Évi szintén asszóról asszóra egyre jobb és ami talán most még fontosabb volt, egyre fegyelmezettebb vívást mutatott. A táblán gyönyörű vívással verte kóreai majd ukrán ellenfelét. Az elődöntőben következett a többszörös paralimpiai bajnok hong-kongi Yu. Évi parádés vívással győzött és döntőbe jutott. A döntőbeli ellenfele az előtte lévő napon párbajtőrben világbajnoki aranyérmet nyerő Krajnyák Zsuzsi volt. Zsuzsi duplázott ami azt jelentette, hogy Évi a fantasztikus ezüstérmet nyerte!!!

Közben Ricsi elkezdte kardban a versenyzést is. Erdei Péter tanítványa
érthetően fáradt volt, hisz gyakorlatilag 12órája volt kipihenni a tőr napot. Ricsi megint bizonyította, hogy amikor nagyon kell akkor odateszi magát. A táblán ukrán francia és görög ellenfelét legyőzve ismét VB döntőt vívott. A  döntőben orosz ellenfele ellen ismét hátrányból állt fel, ám most sajnos 14-14-nél nem Ő adta az utolsó tust. Ezzel egy csodálatos ezüstérmet is hazahozhatott!!!
Másnap Hajmási Éva(edzője: Erdei Péter) kardban próbálta megismételni előző napi teljesítményét. Évinek sajnos a táblán nem volt szerencsés a sorsolása, de így is minden dicséretet megérdemel az 5. helye.
Férfi tőrcsapatunk Ricsivel az élen a bravúros 5. helyet szerezte meg. A férfi kardcsapat Osváth Richárddal és Zsolnai Sándorral a csapatban a 7. helyen végzett.
Utolsó napra maradtak a női tőrcsapatok küzdelmei. Itt a Hajmási Éva,Krajnyák Zsuzsanna,Dani Gyöngyi, Fóris Erika alkotta csapatunk az elődöntőben egyetlen tussal maradt alul az orosz csapattal szemben, ezután a bronzmérkőzésen magabiztos vívással győzték le Hong-kongot és nyertek bronzérmet.
Ezzel szakosztályunk versenyzői összesen 1 arany-2 ezüst-1 bronzérmet nyertek.
Fantasztikus teljesítményükhöz Nekik és Edzőiknek is gratulálunk!!!