péntek, 20 április 2018
  • Gyere vívni
  • a Törekvésbe
  • Vár a
  • Törekvés SE Vívószakosztály
  • Gyere hozzánk vívni!

    Minden érdeklődőt szeretettel várunk edzéseinken 8-tól 40 éves korig

A+ R A-

Dósa Dani 2/2

Hétvégén szakosztályunk rendezte a felnőtt férfi tőrözők 2. Magyar Kupa állomását, mellette pedig bambi versenyt is. Az egyéni verseny után elégedettek lehetünk, még ha Mátyás Bálint sérülés miatt kénytelen is volt kihagyni a versenyt.


Az egyéni versenyben Dósa Dániel(edzői: Beliczay Sándor és Szirmai Benedek) megismételte az MK. 1. fordulójában mutatott dominanciáját amivel ismét aranyérmet nyert. Döntőbe jutott és az értékes 5. helyen végzett Nagy Balázs(edzője: Szirmai Benedek), illetve 6. helyen a szintén junior korú Frühauf Benjamin(edzője: Gátai Róbert).
Szombaton BAMBI fiú tőrversenyt is rendezett szkosztályunk a Felnőtt férfi tőrversennyel párhuzamosan. A versenyen 11 klub képviseletében, 29 fő mérte össze a tudását, köztük 7 fő Törekvéses bambi versenyző. Legjobb helyezést Spitz Lóránt(edzője: Szalai Szonja) ért el a maga 8. helyezésével. A további helyezéseink: Horváth Ákos 9., Tymcsák Levente 13., Csík Ádám 14., Szedleczky Bence 15., Ékes András 20., Argyelán Bence 23.
A felnőttek árnyékában megrendezett versenyen a versenybírák nem mindig álltak feladatuk magaslatán, és ami nagyon szomorú, hogy fiatal edző kollégák viselkedésükkel folyamatosan zavarták a fegyelmezett és sportszerű versenyzést.
Másnap a felnőttek csapatversenyén 12 csapat indult. Sajnos az első csapatunk nem volt teljes, Mátyás Bálint sérülés miatt nem vívott, Dósa Dani pedig pihentette a kezét a VK versenyre, ezért csak tartalékként szurkolt a csapat mellett. Sajnos a Frühauf Benji, Nagy Balázs, Maior Matyi alkotta trió kikapott a rutinos versenyzőkből álló Budakalásztól a 4 közé jutásért és így a hátsó ágon vívott,, ahol végül is megszerezte az 5. helyet. 2. csapatunk a veterán vívókból állt, Beke Vincével megerősítve. A hátsó ágon a két Törekvés csapat együtt vívott, ahol alulmaradtak majd a 8. helyen fejezték be a versenyt. Reméljük a két sérült fő emberünk hamar meggyógyul és pihenten folytathatja a versenyzést már jövő hétvégén a kairói VK-n. Hajrá Fiúk!