hétfő, 19 március 2018
  • Gyere vívni
  • a Törekvésbe
  • Vár a
  • Törekvés SE Vívószakosztály
  • Gyere hozzánk vívni!

    Minden érdeklődőt szeretettel várunk edzéseinken 8-tól 40 éves korig

A+ R A-

Felnőtt Magyar Kupa 1.forduló

Megkezdődött a felnőttek számára is az új szezon a Magyar Kupa 1. fordulójával. A felnőtteknél a kupában csapatversenyt is rendeznek és szakosztályunk versenyzői az így meghirdetett négy versenyszám közül háromban is megszerezték az aranyérmet.


A felnőtt urak 55 fős mezőnyében sajnos két versenyzőnk egymással vívott a döntőbe jutásért. Végül aranyérmet nyert Dósa Dániel(edzői: Beliczay Sándor és Szirmai Benedek), a dobogó 3. fokára pedig Mátyás Bálint(edzője: Szirmai Benedek) állhatott fel.
A hölgyek 44 fős versenyében Szalai Szonja(edzője: Mazza Lorenzo) régóta várt fantasztikus vívással nyert aranyérmet. Szonja ráadásul a lehető legnehezebb ágon nyert, felülmúlva rengeteg meghatározó versenyzőt(Mohamed,Kreiss,Kondricz,Lupkovics). Döntőbe jutott és a 6. helyen végzett Tóth Janka(edzője:Gátai Róbert), valamint a 8. helyen végzett Pásztor Flóra(edzője: Beliczay Sándor és Mazza Lorenzo).
Másnap a csapatversenyeken az uraknál a Törekvés I.-es csapata(Mátyás B.,Dósa D.,Frühauf B.,Nagy B.) alkotta csapatunk nem várt vereséget szenvedett a honvéd csapatától, majd  a bronzmeccsen simán nyert az FTC ellen. A végső sorrend 1.UTE 2. BHSE 3. Törekvés I….7. Törekvés II.
A hölgyeknél 6 csapat állt a rajhoz de csak 5 klub volt képviselve. Az igen karcsú létszám nem vett el a minőségből!
Az első ellenfél a Honvéd 2-es csapata volt de a lányok könnyen vették az akadályt és 45-32-re nyertek.
Majd jött a nagyobb falat hisz a Honvéd 1-es csapata ellen kellet megküzdeniük.
A mérkőzésen majdnem végig fej - fej mellett haladtunk az utolsò asszòig ahol 40-32-nél vette át Pásztor Flóra. De a magabiztos vívásával győzelemre tudta vinni a csapatot!
A lányoknak összetartásuk és a csapatszellem révén sikerült legyőzniük a Honvédot annak ellenére hogy három junior volt a csapatunkban viszont a másik csapat nagyobb tapasztalattal rendelkező versenyzőkből állt.
Az elmúlt OB-ken 3.és 4. helyezéseket sikerült elérnünk úgyhogy bátran kijelenthetjük, hogy történt egy igazi előre lépés ezzel a győzelemmel!
Az egyetlen rossz hír hogy Janka súlyos térdsérülést szenvedett és nem tudta folytatni. Ezúton is jobbulást kívánunk neki és mielőbbi felépülést!
1.Törekvés 2.BHSE 3.UTE
Pásztor Flóra,Szalai Szonja, Tóth Janka, Hajas Nóra 
Edzők: Beliczay Sándor, Gátai Róbert, Szirmai Benedek, Lorenzo Mazzá 

HAJRÁ TÖREKVÉS!