hétfő, 19 március 2018
  • Gyere vívni
  • a Törekvésbe
  • Vár a
  • Törekvés SE Vívószakosztály
  • Gyere hozzánk vívni!

    Minden érdeklődőt szeretettel várunk edzéseinken 8-tól 40 éves korig

A+ R A-

Hétvégi nagyüzem

Hétvégén rendezték az újonc tőrözők Országos Bajnokságát az UTE-ban, valamint a felnőttek utolsó hazai válogatóját a közelgő Eb és Vb előtt, illetve kerekesszékes VK-t Hollandiában.


Az újonc uraknál 40 indulóból a győztes Horváth(Gyula) lett, a dobogó 3. fokára állhatott fel a kiválóan vívó Katona Csegő(edzője: Mazza Lorenzo), döntőbe jutott és 6. lett a gyermek korosztályú Makk Balázs(edzője: Beliczay Sándor), valamint a szintén gyermek Pintér Boldizsár(edzője: Szirmai Benedek) a 8. helyen végzett.
A hölgyeknél 43 indulóból a bajnok Zsoldosi(FTC) lett, ezüstéremnek örülhetett Goóg Anna(edzője: Horváth Mária), valamint a 2 bronzérmet nyerte Szalai Zorka és Kalocsai Luca(edzőjük: Beliczay Sándor). Döntőbe jutott és a 8. helyen zárt Roza Luca8edzője: Horváth Mária).
Másnap a csapatversenyben az uraknál a Kunszentmiklós lett a bajnok minimális különbséggel, a 2. helyen végző Törekvés I.-es csapata előtt, így tehát ezüstérmes lett a Makk Balázs,Katona Csegő, Farkas Mátyás és Benyus Attila alkotta csapatunk.
A hölgyeknél a bajnok szintén az FTC csapata lett ezüstérmet nyert a Goóg Anna, Kalocsai Luca,Roza Luca, Szalai Zorka alkotta 1.-es csapatunk. Bronzérmet nyert a Marosi Gréta,Szeder Anna, Csík Flóra alkotta 2.-es csapatunk.

A felnőttek hazai válogatójában a hölgyeknél, a bravúros vívást mutató Tóth Janka(edzője: Gátai Róbert) lett az aranyérmes. Döntőbe jutott és 5. lett Pásztor Flóra(edzője: Beliczay Sándor).

A kerekesszékesek Világkupáját most Hollandiában rendezték, és szakosztályunk két versenyzője ismét fantasztikusat produkált.
Férfi tőrben ismételten aranyérmet nyert Ostváth Richárd(edzője: Beliczay Sándor és Szirmai Benedek), aki idén a három VK-ból mind a hármat megnyerte.
Női tőrben Hajmási Éva(edzője: Beliczay Sándor) bronzérmet nyert, Évit csak Krajnyák Zsuzsi tudta megállítani.
Másnap Ricsi kardban(edzője: Erdei Péter) fantasztikusan vívva élete első kard VK-át nyerte, visszavágva a Riói döntőért az ukrán Demchuk ellen.
Hajmási Évi(edzője: Erdei Péter) pedig a csodálatos ezüstérmet nyerte meg kardban.
Mindenkinek gratulálunk!!!