hétfő, 19 március 2018
  • Gyere vívni
  • a Törekvésbe
  • Vár a
  • Törekvés SE Vívószakosztály
  • Gyere hozzánk vívni!

    Minden érdeklődőt szeretettel várunk edzéseinken 8-tól 40 éves korig

A+ R A-

Kadet-Junior Világbajnokság Plovdiv

Végül ismét csak megszerettük a bulgáriai Plovdiv városát miután szakosztályunkból három női tőrözőnk is éremmel tért haza. Őket köszöntöttük szerdán szakosztályunkban.


A korosztályos Eb sajnos nem úgy sikerült Plovdivban ahogy reméltük, ezért a rá egy hónapra esedékes Világbajnokságtól, melyet szintén Plovdivban rendeztek meg, még többet vártunk.

A kadetek versenyében női tőrben Hajas Nóra(edzője: Szirmai Benedek) 5/1-es csoportmérleg után először könnyedén verte Portugál ellenfelét, majd kellemetlen koreai ellenfelén is átlépett. A 8 közé kerülésért az amerikaiak legjobbja következett és Nóri idén már sokadszor simán verte tengerentúli riválisát. Az éremért az Eb ezüstérmes olasz Favaretto következett és fordulatos mérkőzésen ismét nyerni tudott. Ezután következett az Ázsiabajnok szingapúri Berthier akit Nóri ismét türelmes és taktikus vívással vert meg. A döntőben orosz ellenfele egy picivel jobb volt nála ám ezzel elmondhatjuk, hogy Hajas Nóra világbajnoki ezüstérmet nyert!!! Hatalmas eredmény ez és méltó megkoronázása a kadet korosztályban elért szép sikereinek.


A junior női tőrözők csapatversenyében két versenyzőnk volt érdekelt, Pásztor Flóra(edzője: Beliczay Sándor/Mazza Lorenzo) és Tóth Janka(edzője: Gátai Róbert), valamint Kondricz Kata(BHSE) és Kókai Csilla(MTK). A lányok az első nap könnyedén verték a 16 között a szingapúri csapatot. Másnap azonban az Eb ezüstérmes nagyhatalom Olaszország következett. A lányok az elejétől kézben tartották a mérkőzést, Flóra és Janka is kiválóan vívott és ezzel a  fantasztikus vívással csapatunk bejutott a legjobb 4 közé.

Ezután következett a lengyel csapat, ahol az elején megint jól kezdtünk aztán sajnos a lengyel csapat váltani tudott és ezzel számunkra maradt a bronzmérkőzés az Eb ezüstérmes Orosz csapat ellen.
A lányoknak az elveszett elődöntő után 10 percük maradt elfelejteni a vereséget és maximálisan a bronzmérkőzésre koncentrálni. A mérkőzés elején látszott, hogy nem lesz könnyű lelkileg túllépni a lengyel asszón, ám Kondricz Kata és Pásztor Flóra vezetésével a hátrányunkból egyszer csak pár tusos előny lett. Az befejező asszóban Flóra azzal a Martyanovával állt szemben aki pár hete felnőtt Világkupán lett ezüstérmes, ám Flórát ez mit sem érdekelte és fantasztikus vívással győzte le ellenfelét, ezzel a magyar junior női tőr válogatott bronzérmet nyert!!!!


Ezzel szakosztályunk versenyzői 1 ezüst és 2 bronzéremmel térhettek haza a korosztályos világbajnokságról!!!
Miután a teljes küldöttség megérkezett Budapestre, szerdán klubunkban köszöntöttük a három versenyzőt. A kezdő csoport díszsorfalat állt a lányoknak akik a himnuszra vonultak be a terembe. Ezután Sanyibácsi beszédét követően virágcsokrokkal ajándékoztuk meg a lányokat, akik készségesen mutatták a kisebbeknek az érmeket valamint osztottak aláírásokat.
Köszönjük mindenkinek aki segítette a versenyzők felkészülését és ezzel hozzájárult ezekhez a fantasztikus érmekehez.
További sok szép eredményt és érmeket kívánunk a versenyzőknek és edzőiknek egyaránt.
Hajrá Törekvés!!!