péntek, 20 április 2018
  • Gyere vívni
  • a Törekvésbe
  • Vár a
  • Törekvés SE Vívószakosztály
  • Gyere hozzánk vívni!

    Minden érdeklődőt szeretettel várunk edzéseinken 8-tól 40 éves korig

A+ R A-

Ha Pisa akkor ferde torony, ha Pisa akkor magyar kerekes éremhalmozás.

A kerekesszékes vívók hétvégi Világkupáját az olaszországi Pisában rendezték, és az egri versenyhez hasonlóan a magyar küldöttség kivallóan szerepelt, amiben nagy szerepük volt szakosztályunk versenyzőinek is.


A pénteki első napon a férfi kardozók mezőnyében Osváth Richárd(edzője: Erdei Péter) az 5. helyen végzett.
Másnap beindult a nagyüzem. Osváth Ricsi(edzői: Beliczay Sándor és Szirmai Benedek) először a tőrözők között kezdte a napot, Ricsinek szinte nem akadt méltó ellenfele egész nap és a döntőt is meggyőző 15-5-ös fölénnyel nyerte és lett aranyérmes ismét!!

Sokáig nem örülhetett,hiszen délután már a kardcsapat befejező embereként szólították pástra társaival,Tarjányi Pistivel,Zsolnay Sándorral és Göttlinger Dániellel. És ami ezután történt az valóban sporttörténelmi tett volt. Először megverték a görög csapatot, majd a jóval esélyesebb franciákat. A döntőben következtek a házigazda olaszok és Ricsi parádés vívásával egyetlen találattal megverték a vendéglátókat és ezzel először nyert aranyérmet a magyar kerekesszékes kard csapat.
Hatalmas eredmény ez, amivel talán sikerül majd a két női tőr csapat mellett, egy férfi csapatnak is kvalifikálnia magát a tokiói játékokra. Mi drukkolunk és reménykedünk!!!

A délután számunkra még mindig tartogatott izgalmakat, Hajmási Éva(edzői: Beliczay Sándor és Szirmai Benedek) tőrben hibátlan csoportkör után a táblán először könnyedén nyert majd Krajnyák Zsuzsival kellett vívnia a 4 közé jutásért amit most az UTE versenyzője nyert, így Évi az 5. helyen zárt.
A záró napra is akadt minek örülnünk Hajmási Évi(edzője: Erdei Péter) kardban fantasztikus versenyzéssel ismét bizonyítva tudását nyert ezüstérmet.
Fantasztikus teljesítmény amihez szakosztályunk a versenyzőknek és edzőiknek szívből gratulál!!!