péntek, 20 április 2018
  • Gyere vívni
  • a Törekvésbe
  • Vár a
  • Törekvés SE Vívószakosztály
  • Gyere hozzánk vívni!

    Minden érdeklődőt szeretettel várunk edzéseinken 8-tól 40 éves korig

A+ R A-

Négyből három a kadet OB-n

Hétvégén a Sportcsarnokban rendezték a kadet tőrözők Országos Bajnokságát. Ez verseny volt a korosztály utolsó válogató versenye polvdivi Eb-re majd Vb-re. Szakosztályunk az érmek számában és színében majdnem tökéletesen zárt, a válogatottba bekerülők számában azonban maradt hiányérzetünk…


A kadet urak 46 fős mezőnyében a győztes az újonc korú Szemes Gergő(KDVSE) lett. Ezüstérmet nyert Maior Mátyás(edzője: Mazza Lorenzo). A dobogó 3. fokára  álhatott fel Korom Erik és Rais Krisztián(edzőjük: Nagy József), valamint döntőbe jutott és 8. helyen zárt Beke Vince(edzője: Nagy József).
A hölgyek 41 fős mezőnyében Hajas Nóra(edzője: Szirmai Benedek), uralta a mezőnyt és magabiztosan lett Magyar Bajnok. Bronzéremnek örülhetett Kalocsai Virág(edzője: Beliczay Sándor).


Másnap a csapatversenyekkel zárul a bajnokság. A fiúknál a Törekvés I.-es csapata(Beke Vince,Maior Mátyás,Mihályi Andor,Korom Erik) magabiztosan nyerte minden mérkőzését és lett aranyérmes, az FTC és a Budavári előtt.

A hölgyeknél előzetesen nem a mi csapatunk számított esélyesnek ám a Hajas Nóra, Kalocsai Virág,Nekifor Erika, Barabás Dóra alkotta csapatunk hihetetlen izgalmas és fordulatos döntő után, megnyerte az Országos Bajnokságot, az MTK és a FTC csapata előtt!
Ezzel a négy bajnoki címből három szakosztályunkhoz került!!! Szomorúságra csak az adhat okot, hogy nem sikerült annyi versenyzővel kvalifikálni magunkat az Eb-re ahánnyal szerettük volna.
Kadet EB indulók szakosztályunkból: Hajas Nóra, Beke Vince, Maior Mátyás.
Kadet VB indulók Szakosztályunkból: Hajas Nóra, Beke Vince.
Junior EB és VB indulók szakosztályunkból: Pásztor Flóra, Tóth Janka.
Mindenkinek gratulálunk!!