péntek, 20 április 2018
  • Gyere vívni
  • a Törekvésbe
  • Vár a
  • Törekvés SE Vívószakosztály
  • Gyere hozzánk vívni!

    Minden érdeklődőt szeretettel várunk edzéseinken 8-tól 40 éves korig

A+ R A-

Átvettük a hónap műhelye díjat


A Törekvés SE vívói és a balatonfüredi kézilabdázók kiváló decemberi eredményeiknek köszönhetően átvették pénteken a MOB székházában A hónap műhelye díjat és az azzal járó félmillió forintos Decathlon sportszervásárlási utalványt. Az úszó Keszthelyi Kiscápák a Közönségdíjjal és százezer forintos utalvánnyal gyarapodtak.

 

Bruckner Gábor, az Utanpotlassport.hu főszerkesztője a nyertesek eredményeinek ismertetése mellett elmondta, 2016-ban négy vívóműhelyt is díjaztak, kézilabdázók viszont 2013-ban kapták meg az egyre nagyobb presztízsű elismerést.

A 48. díjátadón a MOB képviseletében Báthori Zsófia marketing és szervezési főmunkatárs arról beszélt, hogy az ötkarikás szervezet számára kiemelt jelentőségű az utánpótlás, ezért is szívesen működik együtt partnerként A hónap műhelye-díjazás során. Elmondta, hogy az olimpiai évben a vívók igen sikeres évet zártak, hiszen a játékokon és a paralimpián is gyűjtötték az érmeket - köztük két aranyat -, valamint a sportolók szép számmal kvalifikáltak az eseményre. Kiemelte Márton Annát, aki még U23-as versenyzőként vívta ki a riói szereplést. A MOB főmunkatársa elmondta azt is, hogy a 2017-es év is izgalmas lesz, hiszen amellett, hogy ősszel döntenek a 2024-es olimpia és paralimpia helyszínéről - amire Budapest is pályázik -, valamint több világversenynek - küztük a vizes vb-nek is - otthont ad Magyarország, júliusban Győrben rendezik az első hazai ötkarikás eseményt, az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált, amikor az európai utánpótlásra figyel majd a sportvilág, a kontinens. Báthori Zsófia külön köszöntötte a Törekvés vezetőedzőjét, a MOB korábbi munkatársát, Nagy Józsefet.

Vas Gábor, a Decathlon Magyarország sportigazgatója azt ismertette, hogy igen színes a térkép, hiszen az ország különböző településein, több sportágban, több műhelyt is díjaztak az elmúlt négy évben. Ígéretet tett arra, hogy a program folytatódik 2017-ben is. „Fontos számunkra, hogy minél többen sportoljanak Magyarországon!” - emelte ki.

Az olimpiai ezüstérmes, világbajnok párbajtőrvívó Imre Géza a hazai vívószövetség elnökségi tagjaként, új szerepkörben mutatkozott be. Elmondta, a mostani díj is azt mutatja, nem csak a felnőttek érnek el kiemelkedő eredményeket, hanem a hazai vívóutánpótlás is jó úton jár. „Példaértékű munka folyik a Törekvésben” - tette hozzá.

Beliczay Sándor vívó mesteredző az 1999-ben alakult kőbányai klub bemutatásakor elmondta, ma már 9 edző több korosztályban 150 versenyzővel dolgozik, a Bihari úti létesítményt folyamatosan fejleszteni tudják; fő vonaluk a tőrvívás. Erősségük, hogy a Törekvés SE egy integrált egyesület, az épeket és a fogyatékkal élő, kerekesszékes sportolókat is képzik. Osváth Richárd és Hajmási Éva riói paralimpiai ezüstérmes vívók a gyerekek példaképei. „Ha négy év múlva, a tokiói játékok után elmondhatom, hogy összesen négy sportolónk vett részt az olimpián és a paralimpián, elégedett leszek” - jegyezte meg, majd megköszönte az önkormányzat támogatását is.