péntek, 20 április 2018
  • Gyere vívni
  • a Törekvésbe
  • Vár a
  • Törekvés SE Vívószakosztály
  • Gyere hozzánk vívni!

    Minden érdeklődőt szeretettel várunk edzéseinken 8-tól 40 éves korig

A+ R A-

Somorjától Kairóig

Hétvégén a kadet lányok következő körversenye a szlovákiai Somorján volt, míg a felnőtt férfi tőrözők Egyiptomban küzdöttek.

A kadet lányok több mint 140 fős mezőnyében ismét magyar aranyérem született, ezúttal az MTK-s Pöltz Anna nyert. Döntőbe jutott és a 8.helyen zárt Hajas Nóra(edzője: Szirmai Benedek), aki ezzel a világranglista élére állt.
Másnap a csapatversenyen a Hajas Nóra, Kalocsai Virág, Pöltz Anna, Hanzl Lilla összeállítású csapatunk hatalmas fölénnyel nyerte meg a 24 csapatos versenyt.
Közben Kairóban a felnőtt férfi tőrözők első VK-ján vett részt szakosztályunk két versenyzője. Dósa Dániel(edzői: Beliczay Sándor és Szirmai Benedek) életében először hibátlan csoportmérleggel végzett amivel egyből kvalifikálta magát a másnap 64-es táblára. Mátyás Bálint(edzője: Szirmai Benedek) 3-3-as csoportmérleg után sajnos a 64közé jutásért kikapott.
Másnap Dani magabiztosan nyert amerikai ellenfele ellen, ezután azonban az olimpiai érmekkel rendelkező Cassara még jobbnak bizonyult nála. Ám Dani ezzel életében először végzett a legjobb 32 közt(21.) amivel egy újabb lépést tett a nagy célok felé.
Másnap a csapatversenyen a Dósa, Mátyás, Németh, Mészáros alkotta csapatunk közel volt a csodához, 45-44-re azonban alulmaradtak a házigazda, közte egy olimpiai ezüstérmes vívóval felálló Egyiptom ellen és végül a 13. helyen végeztek.
Gratulálunk!!