péntek, 20 április 2018
  • Gyere vívni
  • a Törekvésbe
  • Vár a
  • Törekvés SE Vívószakosztály
  • Gyere hozzánk vívni!

    Minden érdeklődőt szeretettel várunk edzéseinken 8-tól 40 éves korig

A+ R A-

Nóri hatalmas győzelme, Flóra értékes döntője


226 gombócból is sok...összesen ennyi lány állt pástra hétvégén, a kadet női tőr körversenyen,közte 20-20 amerikai-orosz-olasz, Hajas Nóra(edzője: Szirmai Benedek) pedig csodálatos eredmény ért el. Közben pedig a felnőtt urak és hölgyek, köztük a junior Pásztor Flóra(edzője: Beliczay Sándor) Párizsban francia válogató versenyen vett részt.

A kadet hölgyeknél Nóri 4/2-vel zárta a csoportot, majd ezután simán verte orosz ellenfelét(15-4), majd következett  a tábla 9-es szingapúri akit nagy csatában, érzelemdús asszóban múlt felül(15-11). Ezután a legszorosabb asszója következett az MTK-s Pöltz ellen(15-12). Ezzel a győzelemmel már a legjobb 16 közé került. Utána viszonylag simán verte amerikai majd orosz ellenfelét(15-7,15-9). Majd következhetett a 4es döntő az emelt páston. Az elődöntőben az amerikai ellen Nóri már 9-1-re is elhúzott, ezután valamelyest visszakapaszkodott az amerikai ám a vége 15-10 lett Nórinak. A döntőben következett egy görög lány aki az elején vezetett ám Nóri váltott és szép lassan felőrölte és NYERT ARANYÉRMET!!!Fantasztikus siker ez Nórinak, aki bizonyította korosztályában a világ legjobbjai közé tartozik.

Közben Párizsban a 106 indulós francia felnőtt válogatón, erős versenyen Flóra a csodálatos 5. helyet szerezte meg. Flóra stabil tagja kezd lenni már a felnőtt válogatottnak is.
Mindenkinek gratulálunk!!!