péntek, 20 április 2018
  • Gyere vívni
  • a Törekvésbe
  • Vár a
  • Törekvés SE Vívószakosztály
  • Gyere hozzánk vívni!

    Minden érdeklődőt szeretettel várunk edzéseinken 8-tól 40 éves korig

A+ R A-

Olimpia után, Paralimpia elött


Véget ért a 2016-os Nyári Olimpiai Játékok Rióban. A magyar vívósport fantasztikus sikereket könyvelhetett el.

Két arany, egy ezüst és egy bronzéremmel, mindenidők egyik legeredményesebb olimpiáját zárták a magyar vívók. Elég csak a vívó éremtáblázatra ránézni, ahol az oroszok mögött a második helyen végzett Magyarország.
Aranyérmet nyert Szász Emese női párbajtőrben valamint megvédte címét Szilágyi Áron férfi kardban. Ezüstérmet nyert Imre Géza férfi párbajtőrben, valamint bronzérmes lett az Imre Géza,Boczkó Gábor, Somfai Péter,Rédli András alkotta férfi párbajtőr csapat.
Szakosztályunk ezúton is gratulál a versenyzőknek és edzőiknek: Kulcsár Győzőnek, Udvarhelyi Gábornak, Decsi Andrásnak és Dancsházy-Nagy Tamásnak. Külön gratulálunk az olimpiára kvalifikált két női tőrözőnek Knapek Edinának és Mohamed Aidának, akiknek bár nem úgy sikerült a verseny ahogy szerették volna, így is hatalmas dolog volt a sikeres kvalifikációjuk.

Ami szakosztályunkat illeti, négy vívónk is a reptéren fogadta Szilágyi Áront. A Makk testvérek és az Iváncsics testvérek éjszakába nyúlóan várták a bajnokot a reptéren és kitartásukat és vívás iránti szeretetüket autogrammal jutalmazta Áron.
Pár nappal később Áron meglátogatta a kerekesszékes vívók edzőtáborát a Törekvésben. Áron mesélt kinti élményeiről, megmutatta aranyérmét és jelezte versenyzőinknek, szurkol majd nekik a Tv előtt.

Paralimpikonjaink majd szeptember 6.-án utaznak Rióba. Hajmási Évi női tőr egyéniben és csapatban lesz érdekelt, Osváth Richárd pedig férfi tőr és férfi kard egyéniben küzd majd az éremért. Két versenyzőnkkel Szirmai Benedek utazik majd ki, és segíti őket a céljaik elérésében.