péntek, 20 április 2018
  • Gyere vívni
  • a Törekvésbe
  • Vár a
  • Törekvés SE Vívószakosztály
  • Gyere hozzánk vívni!

    Minden érdeklődőt szeretettel várunk edzéseinken 8-tól 40 éves korig

A+ R A-

Kerekesszékes EB


A Torino melletti kisvárosban, Casale Monferratoban rendezték a kerekesszékes vívók  Európa bajnokságát, ami számunkra valódi éremesőt jelentett.


Az első napon máris érdekeltek voltunk férfi tőrben, ahol egész nap fantasztikus vívást mutatva jutott a döntőbe Osváth Richárd(edzői: Beliczay Sándor és Szirmai Benedek), ott orosz ellenfele ezen a napon jobb volt, ám így is fantasztikus az Eb ezüstérem. Másnap következett a női tőr verseny ami minden képzeletet felülmúlt, Hajmási Éva(edzői: Beliczay Sándor és Szirmai Benedek) számra nehezen indult a nap, ám a direkt-kieséses szakaszban mind a három orosz válogatottat legyőzte, parádés vívással, majd a döntőben hatalmas fölénnyel(15-5) verte ukrán ellenfelét, ezzel Európabajnok lett!!!! Ezzel  még nem ért véget az éremhalmozás. Osváth Richárd(edzője: Erdei Péter) kiváló vívást mutatva lett kardban bronzérmes, Ricsi ezzel egyben biztosított helyét kardban is a riói paralimpiára. Másnap Hajmási Éva,Krajnyák Zsuzsanna,Dani Gyöngyi, Jurák Andrea alkotta női tőr csapat, hatalmas csatában megnyerte az Eb-t!!!

Összesen 8 érmet szereztek a vívók az Eb-n és ebből négyet szakosztályunk versenyzői. A riói paralimpián szeptemberben tehát Hajmási Éva női tőr egyéniben és csapatban, Ostváth Richárd pedig férfi tőr és férfi kard egyéniben száll harcba.
Előtte azonban még 1 Világkupa vár rájuk varsóban, majd a nyári felkészülés Rióra!!!
Gratulálunk!!!