hétfő, 19 március 2018
  • Gyere vívni
  • a Törekvésbe
  • Vár a
  • Törekvés SE Vívószakosztály
  • Gyere hozzánk vívni!

    Minden érdeklődőt szeretettel várunk edzéseinken 8-tól 40 éves korig

A+ R A-

Szenzációs Flóra

Pásztor Flóra nyerte a Versecen rendezett junior női tőr egyéni Világkupaversenyt, és ezzel a korosztályos világranglista élére került – 18 évesen a 20 esztendősök között!

 

Pásztor Flóra egyszerűen döbbenetes! Tizennyolc esztendősen valami káprázatos szezont fut a húszesztendősök között. Szombaton a verseci junior női tőr Világkupán nyert remek vívással aranyérmet – néhány héttel zágrábi első helyezése után. Mellé még hozott két további ezüstöt a szezon során, így aztán a világranglista első helyéről vág majd neki a közelgő Európa-bajnokságnak! Beliczay Sándor tanítványát a verseny után kértük meg arra, hogy meséljen a napról – már csak azért is, mert a versenyről semmiféle napközbeni online közvetítés nem volt. 

“Döcögősen indult a nap a csoportmeccsekkel, ennek köszönhetően a táblán rögtön kemény ellenfelet kaptam a lengyel Walczyk személyében, aki egy hete éppen Knapek Edinát győzte le az algíri felnőtt Vk-n. Egy tussal nyerni tudtam, és ettől kezdve szerencsére nem volt megállás, utána már végig jól ment a vívás, a döntőben volt egyedül szorosabb asszóm, de sikerült győznöm. Jöhet a vasárnapi csapatverseny!”