hétfő, 19 március 2018
  • Gyere vívni
  • a Törekvésbe
  • Vár a
  • Törekvés SE Vívószakosztály
  • Gyere hozzánk vívni!

    Minden érdeklődőt szeretettel várunk edzéseinken 8-tól 40 éves korig

A+ R A-

2 arany 2 bronz és 3 döntő


Hétvégén rendezték a kadet tőrözők Országos Bajnokságát a Sportcsarnokban. Szakosztályunk négy érmet és három döntős helyezést ért el. Ezzel lezárul a válogatás a korosztályos Eb-Vb-re.


A férfi tőrözők 43 indulós versenyét, jó vívással dominálva Bényei Erik(edzője: Szirmai Benedek) nyerte. A legnehezebb asszója Beke Vince(edzője: Nagy József) ellen volt, aki az 5. helyen végzett és sajnos így nem jutott ki az Eb-re. Közel állt az éremszerzéshez ám végül a 6. helyen végzett Korom Erik(edzője: Nagy József).

A hölgyek versenyében nem indult az egyik esélyes Hajas Nóra sérülése miatt. A 39 fős versenyt Pöltz Anna(MTK) nyerte, ám nagy örömünkre bronzérmet nyert Nekifor Erika(edzője: Gátai Róbert). Döntőbe jutott és 7. lett Kalocsai Virág(edzője: Beliczay Sándor).
Másnap a csapatversenyeken férfi és női tőrben is 9 csapat indult. A férfi tőr csapatunk(Bényei Erik,Beke Vince,Korom Erik,Maior Mátyás) dominánsan vívott,először 45:17(TDVE), majd 45:15(Csomorkány) arányban diadalmaskodott, majd a döntőben az elején szorosnak induló asszóban, végül 45:26-ra nyertek az UTE ellen és lettek Országos Bajnokok.
A női tőrcsapatunk(Nekifor Erika,Kalocsai Virág,Barabás Dóra,Szalai Luca) a döntőért sajnos kikapott, ám a bronzérmet elhozták a lányok.
Gratulálunk!!
Ezzel tehát eldőlt, hogy a kadetek közt az Európa- és Világbajnokságon Hajas Nóra és Bényei Erik képviseli szakosztályunkat. Sikeres felkészülést sok sikert!