hétfő, 19 március 2018
  • Gyere vívni
  • a Törekvésbe
  • Vár a
  • Törekvés SE Vívószakosztály
  • Gyere hozzánk vívni!

    Minden érdeklődőt szeretettel várunk edzéseinken 8-tól 40 éves korig

A+ R A-

Pásztor Flóra aranyérmes!!!!!


Egy hónap múlva kezdődik a kadet-junior Európa-bajnokság, ám a junior női tőrözőknek még két Világkupa versenyük is van addig. Az egyik szombaton volt Zágrábban, ahol Pásztor Flóra(edzője: Beliczay Sándor) fantasztikus versenyzéssel aranyérmet nyert!!!!!


A szezon legerősebb versenyének tűnt, japán-amerika-franciaország-németország-olaszország-lengyelolrszág a legerősebb versenyzőivel képviseltette magát, összes 144 vívó gyűlt össze. Flóra a csoportkört hibátlanul teljesítette és ami még fontosabb, hibátlan vívást mutatott be. Ezután a legjobb 32-ért egy kellemetlen fürge japán vívót, nehezen vért izzadva de legyőzött(11-9). Után következhetett az olasz Rossini, aki ellen nem kezdett jól Flóra de tudott váltani és győzött 15-10-re.

A legjobb 8 közé kerülésért következett a Bochumban Flórát a döntőben legyőző olasz Rivano, itt esélye sem volt az olasznak, az elejétől a végéig tartotta magát Flóra a taktikához, sima 15-7 ide.
Ami ezután következett az elképesztő. Az éremért a változatosság kedvéért egy újabb olasz Cipressa következett. A zsűri kb. 5tust ítélt fordítva Flóra ellen, az olasz edző folyamatosan reklamált és befolyásolta a zsűrit. Már 14-11 volt az olasznak ám Flóra 4 tust adott zsinórban, hatalmas viták és kiabálások közt. A lényeg 15-14 ide. A döntőért a román Calugareanu következett, sajnos a zsűri itt sem állt a helyzet magaslatán. A román vezetett 14-12-re, de ez ma Flóra napja volt, 3 gyönyörű tust adva ismét egy tussal nyert. Következhetett a Világkupa döntője. ahol idén kétszer már járt Flóra, igaz mindkétszer ezüst lett a vége. Az orosz ellenfele ellen Flóra hol vezetett, hol hátrányban volt, 12-10 is volt ide, majd 14-13 oda. De ahogy többen nevetve mondták a nap folyamán Flóra ezen a napon nem tudott kikapni. A vége a jól megszokott 15-14 ide és ezzel Világkupa aranyérem!!!!!! Flóra legyőzte a komplett olasz válogatottat és a fontos pillanatokban egész nap ő koncentrált jobban. Fantasztikus siker, csak egy dolgot bánunk, hogy nem szombaton rendezték az Eb-t.
Szívből gratulálunk!!!